ALGAIDA

El PSOE guanya a Algaida però sense majoria absoluta

MÉS puja un regidor i el PSOE haurà de pactar si vol mantenir la seva històrica batlia

El PSOE d'Algaida necessitarà el suport o l'abstenció de MÉS si vol mantenir la batlia d'aquesta poble del Pla, que ha estat en mans dels socialistes des de 1991. El PSOE ha tret 6 regidors, en baixa un, i perd la majoria absoluta que havia mantingut des de feia dues legislatures. El PP manté els 4 regidors i MÉS, després d'un gran resultat, en puja un i passa de dos a tres.

Maria Antònia Mulet (PSOE) podrà ser batlessa d'Algaida si aconsegueix arribar a un acord d'investidura amb MÉS. Els socialistes han patit un petit retrocés en nombre de vots que els ha costat un regidor i han passat de 7 a 6.

El PP ha rebut un correctiu més important i ha perdut uns dos-cents vots. Així i tot, la candidatura encapçalada per Rafel Oliver manté els 4 regidors que havia obtingut en les eleccions passades.

Per part seva, MÉS per Algaida gairebé ha doblat els vots que va treure ara fa quatre anys i per un grapat de paperetes no sobrepassa els populars. Malgrat el gran resultat dels econacionalistes, només n'aconsegueixen pujar un i queden a les portes del quart regidor per no obtenir prou suports.

Es preveu que PSOE i MÉS hauran d'arribar a algun tipus d'acord perquè l'esquerra continuï governant Algaida els propers quatre anys.

El + vist

El + comentat