Mantenir viva la lluita per la sanitat pública, gratuïta i universal

La Plataforma contra l'Apartheid Sanitari s'ha presentat en societat en un lloc tan simbòlic com l'abandonat hospital de Son Dureta

La mort d'Alpha Pam va evidenciar les terribles conseqüències que amagava la reforma de la sanitat pública efectuada pel govern de Mariano Rajoy i desenvolupada pels governs autonòmics, i que es va portar a terme amb l'aprovació del Reial Decret Llei 16/2012. La pèrdua de dret a l'assistència mèdica pública, gratuïta i universal és el principal motiu que ha empès l'Associació de Drets Humans de Mallorca, l'Associació de Senegalesos de Mallorca (Asema), la CGT i la UGT a mantenir viva la lluita per recuperar-la i evitar més casos com el del jove senegalès, mort per una tuberculosi que la sanitat pública no li va tractar.

La Plataforma contra l'Apartheid Sanitari ha estat presentada en societat avui dimarts migdia en un lloc tan simbòlic com és l'abandonat hospital de Son Dureta, símbol del malbaratament dels recursos públics, per denunciar la pèrdua de drets de la ciutadania. Les reclamacions i objectius de la Plataforma són clars. En primer lloc, cerca la derogació del Reial Decret Llei 16/2012, el decret amb el qual es va iniciar la retirada de la targeta sanitària als més dèbils. En segon lloc, tirar endavant la querella interposada contra els responsables de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears per la mort d'Alpha Pam.

La difusió i trobar suports a la causa és una de les primeres tasques que portarà a terme la Plataforma. La necessitat de trobar finançament per poder formar part de l'acusació particular en el procés pel traspàs d'Alpha Pam ha fet que la Plataforma fes una crida a la solidaritat per tal d'aconseguir reunir els 12.000 euros que es necessiten per poder-s'hi personar. Es vol tenir la seguretat que la querella no s'arxivarà per manca de doblers i que es pugui recórrer, en cas que fos necessari, fins a les darreres i més altes instàncies judicials. La Plataforma ha habilitat un compte corrent per tal que s'hi puguin fer les aportacions (Caixa Colonya: ES78 2056 0004404102007521).

També s'ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials amb la qual es pretén donar a conèixer el cas i crear consciència de la necessitat de lluitar per recuperar els drets perduts. La Plataforma ha creat sengles comptes de Twitter i Facebook, a més d'un blog, titulat justiciaxaalphapam, i han creat una etiqueta, #JusticiaXaAlphaPam, per poder concentrar totes les aportacions.