Balears 22/05/2013

Destituït el gerent de l'hospital d'Inca per la mort d'un immigrant sensepapers

El senegalès Alpha Pam va morir de tuberculosi després que li exigissin pagar a urgències

Efe
1 min
REMODELACIÓ ABANS D'ARRIBAR A L'EQUADOR
 El president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, va anunciar ahir la remodelació del seu govern poc abans de l'equador de la legislatura. Va fer fora tres consellers i es garanteix un executiu de dirigents fidels.

PalmaEl conseller de Salut balear, Martí Sansaloni, ha anunciat aquest dimecres la destitució del director gerent de l'hospital d'Inca, Fernando Navarro, per no haver aplicat la normativa d'atenció a immigrants en el cas del senegalès sense targeta sanitària Alpha Pam, que va morir per tuberculosi a Mallorca. Sansaloni ha realitzat aquest anunci en la roda de premsa en la qual també ha informat que el govern de José Ramón Bauzá obrirà tres expedients disciplinaris pel cas de Pam: a la coordinadora d'admissió de l'hospital, a un infermer i a la metge d'urgències que va atendre l'immigrant.

El conseller ha afirmat que el possible contacte de tuberculosi de Pam, que va morir a l'abril, va passar inadvertit pels facultatius d'urgències de l'hospital d'Inca, que li van diagnosticar bronquitis i li van receptar un tractament per atendre aquesta infecció, sense que es realitzessin les proves de tòrax demanades pel metge del centre de salut de Can Picafort. "Jo vaig dir que seria inflexible", ha recordat el conseller, que ha assegurat que l'atenció sanitària als immigrants irregulars està garantida.

stats