Balears 25/05/2013

Francina Armengol acusa Martí Sansaloni de mentir als ciutadans pel cas d'Alpha Pam

Demana a Sansaloni que assumeixi responsabilitats i al PP que, "per decència" accepti la comissió d'investigació sobre la mort per tuberculosi no diagnosticada

Ara Balears/efe
2 min

PalmaLa portaveu del PSIB al Parlament, Francina Armengol, ha dit avui que "és evident que cal investigar moltes coses i que el conseller Sansaloni ha mentit a la ciutadania" per això, ha insistit, el conseller de Salut "ha d'assumir una responsabilitat política clara". La socialista també ha reclamat al PP que, "per decència", accepti la comissió d'investigació que ha proposat el PSIB sobre la mort per una tuberculosi no diagnosticada de l'immigrant d'origen senegalès sense tarja sanitària Alpha Pam.

Armengol ha insistit en reclamar la dimissió de Sansaloni per l'escàndol Alpha Pam, que de moment ja s'ha cobrat el càrrec del fins ara gerent de l'Hospital d'Inca, Fernando Navarro. "El gerent confirma les sospites que hi ha una indicació política clara en l'aplicació del decret que lleva l'atenció sanitària dels sense papers i que la conselleria diu com s'ha d'aplicar", ha afirmat la política, que n'ha responsabilitzat Sansaloni i el govern Bauzá.

La portaveu socialista feia referència al comunicat d'ahir en què Navarro deia que just havien aplicat les instruccions de Salut. Segons Armengol, davant d'una situació "dramàtica" i "inaudita" com la mort per tuberculosi d'un jove al segle XXI, "no es pot evitar el debat públic de cap manera". La creació de la comissió d'investigació es debatrà dimarts vinent al Parlament.

Per la socialista el decret que deixa sense tarja sanitària els immigrants sense papers és "cruel", però la manera com l'ha aplicat el govern Bauzá encara ho és més. També creu que aquest "no és un cas aïllat" i que d'altres hospitals tenen els mateixos problemes que el d'Inca en aqustes qüestions. És més, manté que el Govern i Sansaloni coneixien el problema de la manca d'atenció per als sense papers perquè el 27 de març diverses ONG els havien alertat de les irregularitats en l'atenció sanitària.

stats