Balears 23/05/2013

Salut nomena Rafael Marcote nou gerent de l'Hospital d'Inca

La decisió s'ha fet pública just l'endemà de la destitució de Navarro pel cas d'Alpha Pam

ARA Balears
2 min

PalmaEl director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs, ha nomenat avui Rafael Marcote com a nou gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, just l'endemà que el conseller de Salut, Martí Sansaloni, destituís Fernando Navarro del mateix càrrec en un intent de resoldre la crisi oberta pel cas Alpha Pam, el ciutadà senegalès que va morir a causa d'una tuberculosi de la qual no va ser atès a la sanitat pública balear.

Marcote era director de Gestió de l'Hospital Universitari Son Espases des del juliol de 2011. Des de 1988 havia estat lligat a l'antic hospital Son Dureta, primer com a cap de secció de Logística i Aprovisionament i després com a cap de Servei de Subministraments (2008-2011). També va ser cap de secció de Logística i Aprovisionament i subdirector de Compres del Servei de Salut.

Nascut al municipi gadità de San Fernando l'any 1966, el nou gerent és llicenciat en Filosofia i Lletres per la UIB, té un màster universitari en administració d'empreses per la UNED i un postgrau en economia de la salut també per la UIB.

Protestes

La Conselleria de Salut ha volgut tancar la crisi oberta pel cas Alpha Pam, el ciutadà senegalès que va morir a causa d'una tuberculosi de la qual no va ser atès a la sanitat pública balear, amb la destitució del gerent de l'Hospital d'Inca, Fernando Navarro, i l'obertura d'expedients a la coordinadora d'admissió, l'infermer i la metgessa que varen atendre el senegalès.

La decisió de la Conselleria ha generat ja protestes dels professionals sanitaris que ahir mateix protagonitzaren concentracions a l'hospital i advertiren que no es poden fer recaure les responsabilitats sobre ells. Col·legis professionals i sindicats mèdics i d'infermeria han mostrat suport als professionals.

stats