L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El llaç que tanca la setmana: multa per no animar en espanyol'

Just avui fa una setmana ens vàrem llevar –o ens en vàrem anar a dormir, perquè era Sant Joan– amb la notícia que el Regne Unit havia decidit abandonar la Unió Europea. Els esdeveniments se succeeixen en cascada. Aquell matí de fa una setmana, un tuiter va resumir-ho amb molta gràcia: “Gran Bretanya deixa la Unió Europea, Cameron ha dimitit, Escòcia acabarà fent un altre referèndum per la independència, i només són dos quarts de deu”.

En aquesta setmana, pocs dies després, el PP repetia victòria, corregida i augmentada amb 14 escons. Ho feia després que haguéssim sentit innombrables fragments de les indecents converses del ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i el cap de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, amb joies com “el presidente lo sabe”, “les hemos destrozado el sistema sanitario”, “yo soy un cabo de tu cuerpo policial”, “yo soy partidario de asestar el golpe cuando el golpe va acabar con el animal” i “yo soy español por encima de todo” –que, per cert, és el mateix que cridaven enfervorits els seguidors del PP la nit electoral–.  Avui de Alfonso ja no és cap de l’Oficina Antifrau –encara que és gairebé segur que continuarà fent de jutge–, i Fernández Díaz continua sent ministre de l’Interior.  

Mentrestant, a la primera ministra d’Escòcia l’han rebut a Brussel·les per veure com ho fem perquè Escòcia no se’n vagi de la Unió, davant l’oposició del govern espanyol, perquè amb Escòcia no s’hi pot parlar. I el president Mas i les conselleres Ortega i Rigau seran enviats a judici amb tota probabilitat per haver posat les urnes el 9-N.

Per ser una setmana, no està malament. Però a tot paquet li fa falta una bona llaçada. És aquesta. Carles Font, entrenador del club Tennis Taula Cassà, va ser expulsat durant la disputa del Campionat d'Espanya 2016 per "no animar el seu jugador en espanyol". L'àrbitre va treure una primera targeta groga a manera d'advertència perquè el tècnic passés del català al castellà, però com que es va negar a fer-ho, va acabar expulsant-lo. Això va passar a Blanes, on es va celebrar el campionat d’Espanya de tennis de taula del 17 al 26 de juny. És exactament el que passava a la postguerra franquista. Com diria el del tuit, no són ni dos quarts de deu i ja estem fent tard.

Més continguts de