L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Sánchez contra el criteri dels científics’

"Temem que Sánchez ha tancat els ulls, ha creuat els dits i ha premut l’accelerador perquè la situació econòmica a Espanya és tan delicada que no es pot permetre continuar sense treballar"

Aquest matí el president Pedro Sánchez ha anunciat al Congrés que a partir de dilluns podran tornar a la feina els treballadors de serveis no essencials, excepte els que ja van quedar fora quan es va decretar el primer estat d’alarma, o sigui escoles, universitats, comerços, restaurants i en general aquells que comportin que es trobi molta gent en un mateix espai.

EN DIRECTE | Sánchez, al Congrés: "El retorn a la nova normalitat no serà complet mentre no arribi la vacuna"

L’aposta de Sánchez és molt arriscada. Perquè, com pensa evitar que milions de treballadors es trobin als metros i als busos a la mateixa hora? Com pensa evitar que no s’encomanin si no hi ha mascaretes per a tothom? I diu que deixa en mans de les empreses les mesures de protecció dels seus treballadors. Algunes podran protegir-los millor que altres, però el risc de contagi està servit.

Sánchez ha buscat l’equilibri entre les mesures sanitàries i la recuperació econòmica. Necessita ingressos per pagar totes les factures que la Unió Europea no l’està ajudant a pagar. I no es pot permetre 15 dies més de confinament total. Però temem que buscant l’equilibri obtingui una recaiguda. La situació a Espanya, i a Catalunya, és molt delicada: les UCI catalanes estan ocupades al 87% per malalts de coronavirus. Es manté estable el ritme de contagis. A Catalunya hi ha, detectats, 30.000 positius. Entre els sanitaris hi ha 5.000 infectats. L’OMS acaba de demanar a Europa que sigui molt prudent. Espanya és el tercer país del món amb més morts, darrere d'Itàlia i els Estats Units 

I recordem el que ens va dir el doctor Trilla dilluns passat: “Jo seria prudent en la desescalada”.

Antoni Trilla: “Jo seria prudent a l’hora de desescalar les mesures de confinament”

Mirin Singapur: anaven bé, van fer un assaig de tornar a la normalitat i des d’aquesta setmana tornen a estar confinats, perquè han tingut un augment de casos.  Al transport públic hi han posat escàners de febre abans que els passatgers paguin el bitllet, i els que tinguin dècimes no podran entrar i els obligaran a anar al metge immediatament.

Temem que Sánchez ha tancat els ulls, ha creuat els dits i ha premut l’accelerador perquè la situació econòmica a Espanya és tan delicada que no es pot permetre continuar sense treballar.

El nostre reconeixement a tots els que treballen en primera línia, i un record per als que pateixen i per als presos polítics i exiliats.

I que tinguem un bon dia.