ANDRATX
Part Forana 18/09/2013

Multaran el batle si no tira cases il·legals

El jutjat dóna dos mesos a Llorenç Suau per complir la sentència dels 24 apartaments de Cala Llamp

Mercè Pinya
2 min

Palma.El grup ecologista GOB va recordar ahir a l'Ajuntament d'Andratx que té dos mesos per demolir els apartaments declarats il·legals a Cala Llamp, ja que en cas contrari "els tribunals poden imposar sancions a l'alcalde", segons es desprèn de la interlocutòria del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma.

En el document, el jutge declara no executada la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears el 7 d'octubre de 2011, que declarava il·legals 24 habitatges, aparcaments i piscina a la urbanització de Cala Llamp, a Andratx. Sobre aquest contenciós, el jutjat requereix l'Ajuntament d'Andratx perquè, "en el termini improrrogable de dos mesos", adopti les mesures tendents a fer efectiva la demolició de l'obra acordada i no retardi més el procediment.

Dilació

El GOB va dir ahir que la decisió judicial s'ha produït després d'un intent per part de l'Ajuntament de dilatar l'execució de la sentència.

Els fets s'iniciaren el 2005, quan l'Ajuntament d'Andratx, governat per Eugenio Hidalgo, va concedir una llicència per construir 24 habitatges, aparcaments i una piscina a la urbanització Costa d'Andratx de Cala Llamp. El GOB va recórrer aquest acte administratiu l'any 2006 i va denunciar que aquella llicència implicava la construcció en una zona rústica no edificable de Cala Llamp.

La llicència va ser declarada nul·la en una sentència de maig de 2009, que posteriorment va confirmar el Tribunal Superior de Justícia de les Balears l'any 2011. Segons el GOB, la sentència deixava clara l'obligació per part de l'Ajuntament de restaurar l'ordre infringit i procedir a la demolició.

A l'octubre de 2012 l'Ajuntament va ser requerit perquè informàs el jutjat sobre com pensava executar l'enderrocament, quins plans tenia i quin seria el procediment. L'Ajuntament va requerir l'empresa promotora de la il·legalitat, Marmacén Sol SL, a la qual va demanar que en el termini de dos mesos sol·licitàs l'oportuna llicència per demolició.

El GOB ha acusat l'Ajuntament d'actuar amb "cinisme", perquè la llicència estava anul·lada per resolució judicial i, per tant, el seu requeriment a Marmacén era, en opinió dels ecologistes, que "aquesta actuació només intentava dilatar el procés".

El grup ecologista va mostrar satisfacció per la interlocutòria en què s'insta l'Ajuntament a complir la sentència, amb l'amenaça que si no es compleix en dos mesos la demolició, el batle haurà de fer front a multes a càrrec del seu patrimoni personal fins a complir-ho.

El cas és similar al dels apartaments il·legals de ses Covetes, en què el TSJIB va ordenar a l'Ajuntament de Campos que tomàs. En aquell cas, l'incompliment venia per la no condició d'urbans dels terrenys.

stats