Balears 30/07/2013

El responsable confés de l'incendi queda lliure amb càrrecs

La Fiscalia havia reclamat presó sense fiança per a Ignacio Gómez Heredia, que havia admès que havia tirat a Andratx una carretada de caliu i cendra d'una torrada

ARA Balears
2 min
El presumpte responsable de l'incendi, arribant als jutjats / EFE

PalmaEl jutjat de guàrdia ha decidit deixar en llibertat amb càrrecs l'home de 44 anys que va confessar que havia tirat una carretada de cendra i caliu que hauria pogut causar l'incendi de la serra de Tramuntana, tot i que la Fiscalia n'havia reclamat presó sense fiança. Ignacio Gómez Heredia ha declarat aquest horabaixa davant del jutge a causa de l'incendi que tot just està estabilitzat i ha cremat, pel cap baix, 1.800 hectàrees. El jutge considera que no hi ha cap risc que s'intenti escapar.

L'advocat de l'imputat, Joan Sastre, ha dit en sortir que el seu client és "una persona depressiva, en tractament", i que fins i tot diria que "no hi és tota". Segons el misser, ha estat un cas de "mala sort", Gómez se'n penedeix i "només plora" a causa de la tragèdia.

Tal com publica avui el diari 'Ultima Hora', l'home va admetre ahir que dijous havia convidat dos amics a una torrada a la casa familiar de la Coma Calenta d'Andratx. Torraren la carn en un carretó d'obres i l'endemà hauria tirat la cendra i el caliu, però no estava apagat. El seu germà li va telefonar: "Em va dir que hi havia un incendi i intentàrem apagar-lo amb una mànega i poals d'aigua, però era impossible", va admetre al diari.

"No dorm des de llavors. Estic amb antidepressius i em trob fatal. Va ser un accident, no era conscient que hi hauria tot aquest embolic. Em sap molt de greu", va declarar ahir Ignacio Gómez Heredia al periòdic tot just abans que el detingués la Guàrdia Civil, a la qual ja va fer una primera declaració. A més del responsable confés del foc i del seu germà, el propietari de la finca on va començar l'incendi, la Guàrdia Civil també ha imputat dos amics que participaren en la torrada.

stats