Meteo 15/09/2018

Cap de setmana amb força nuvolositat i ruixats irregulars

Aquest dissabte els ruixats afectaran preferentment la Costa Daurada i la costa central

Marc Gassó
2 min
Així es despertaven al Penedès aquest matí, des de Sant Quintí de Mediona / XAVI NAVAS

BarcelonaDesprés d’un divendres que ha resultat ser força estable en general, aquest cap de setmana hem de parlar d’un nou canvi de temps traduït en un augment de la nuvolositat i, potser, alguns ruixats en alguns trams de la costa, com ja ha passat aquesta nit a Sant Andreu de la Barca, on s'han recollit 3 l/m2. Les temperatures mínimes han patit un clar ascens a causa de l'augment dels núvols.

Durant aquest matí de dissabte esperem que la nuvolositat segueixi sent compacta en la majoria d’indrets de la costa i el prelitoral, amb més estones de sol cap a Ponent i el Pirineu. No es descarta que abans del migdia algun ruixat pugui afectar la Costa Daurada i el sud de la costa central, però, en principi, les quantitats de precipitació més significatives haurien de quedar mar endins.

Precipitació acumulada prevista per avui dissabte / Model GFS 0.25 / ARA méteo

Durant la tarda es mantindrà la mateixa situació, però hi ha més probabilitats que alguns d’aquests ruixats afectin més trams de la costa; fins i tot, de cara al vespre, podrien fregar el nord de la costa central o la Costa Brava sud.

Diferència de temperatures màximes d'avui dissabte respecte ahir divendres / GFS 0.25º / ARA Méteo

Les temperatures màximes baixaran lleugerament a la costa i al prelitoral, i es mantindran sense grans canvis a l’interior i el Pirineu.

Probabilitat de precipitació superior a 5 litres/m2 prevista per demà diumenge / GFS 0.25 / ARA Méteo

De cara a diumenge, el pronòstic encara és insegur. Tot i això ens inclinem per alguns mapes que donen la possibilitat d’alguns ruixats cap a les Terres de l’Ebre durant el matí, amb més sol cap a l’interior i el nord del litoral i prelitoral. Durant la tarda, els ruixats i les tempestes reapareixerien de nou, amb més intensitat, en sectors del Pirineu i Prepirineu.

stats