Meteo 29/07/2013

Termòmetres sota control només durant 24 hores

Les tempestes de la nit han donat pas a una massa d'aire més temperada. La calor serà molt més suportable aquest dilluns arreu

Manel Cascante
2 min
La tempesta d'aquesta nit vista des de Riudarenes / JAUME MOS

BarcelonaEls trons han despertat molts catalans aquesta nit, sobretot els que viuen al Litoral o a les comarques interiors. Molt soroll, però poca aigua en general. En qualsevol cas, però, s'han arribat a acumular 11 litres per metre quadrat a Manlleu i a Manresa, 10 litres a Olot, 7 a Premià de Mar, 4 a Girona o 3 litres a Salou i Barcelona. La pluja també ha arribat al massís del Garraf i a l'Ordal. L'àrea afectada per l'incendi forestal de Vallirana s'ha beneficiat d'uns 3 litres per metre quadrat, tot i alguna ratxa de vent moderada associada a la tempesta.

No han tingut tanta sort a Artà (Mallorca). Les pluges no han regat les Illes, ni el País Valencià o la Franja de Ponent.

La línia de tempestes de la nit ja és història. Darrere seu ha entrat una massa d'aire menys càlida i més seca que la del cap de setmana. Això ens fa preveure que avui la calor serà força més suportable arreu del territori. Els termòmetres recularan algunes posicions al centre del dia, per bé que ho faran durant un espai de temps molt limitat. Bàsicament aquest dilluns i part de demà.

El sol s'imposarà amb ganes bona part del dia. Només veurem alguns núvols baixos esqueixats entre el nord de la costa Central i el sud de la costa Brava, així com a l'entorn de l'illa de Menorca. A la tarda creixeran algunes nuvolades en comarques com el Ripollès, Osona, la Selva, el nord del Berguedà o a l'entorn de les Alberes. Entre la tarda i el vespre no es descarta alguna gotellada o xàfec curt en aquest entorn.

Avui també haurem d'estar una mica pendents del vent. Cal destacar que fins al migdia continuarà manxant entre feble i moderada la tramuntana a l'Empordà, al Rosselló i al nord de l'illa de Menorca. També ho farà el mestral a les Terres de l'Ebre. Aquest darrer també es deixarà sentir amb algun cop notable al sud de l'illa de Mallorca, a l'àmbit afectat per l'incendi forestal d'Andratx. A la tarda s'encalmarà a tots aquests sectors.

La baixada del mercuri durarà ben poques hores més, aquesta vegada. Demà els termòmetres ja s'enfilaran una mica més que avui, i a partir de dimecres, i ben bé fins al cap de setmana, aquest inclòs, tindrem un episodi com a mínim tan calorós com el que vam tenir ahir o dissabte. Sembla que el juliol, que va començar amb poca calor, s'acabarà amb les temperatures més altes de l'estiu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi. Recordeu que podeu compartir dades i fotografies a través de la Méteo Social.

stats