Meteo 09/07/2019

Un mort a Navarra a causa de les fortes pluges

Els aiguats de fins a 160 l/m2 en només tres hores van provocar el desbordament del riu Zidacos

Miquel Bernis
1 min
Cotxes amuntegats al mig del carrer a Tafalla a causa dels aiguats / REUTERS

BarcelonaEls serveis d'emergència han localitzat aquest matí el cos sense vida d'un conductor al municipi d'Ezporogi, a Navarra. La víctima va ser arrossegada per l'aigua a causa de les fortes tempestes que van afectar la zona dilluns al vespre.

Segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), els aiguats van arribar a deixar 160 l/m2 en només tres hores, una dada que no té precedents en els arxius de la delegació navarresa del l'AEMET.

Les fortes pluges van provocar el desbordament del riu Zidacos, un petit afluent del riu Aragó que ahir va sortir de mare sobtadament a causa d'un seguit de tempestes molt estacionàries. El desbordament del riu al seu pas per Tafalla va provocar que una gran quantitat de cotxes fossin arrossegats per la riuada.

Ahir el riu va superar tota capacitat de mesura a Olite, a uns 7 quilòmetres de Tafalla. Segons dades el govern de Navarra, el nivell del Zidacos va arribar a superar els 5 metres, amb un cabal de fins a 386 metres cúbics per segon, una dada inèdita en els 30 anys que fa que es mesuren dades en aquest punt. Els aiguats també van destruir un pont a Sansoain.

stats