ARA DIUEN QUE...

Destacats progressistes critiquen el nomenament de Pilar Carbonell

De moment no hi haurà 'escó 60' ni música al ple del Parlament, com volia Podem

—Els retrets de destacats progressistes al nomenament de Pilar Carbonell com a directora general de Turisme continuen. A banda de la decisió de l'analista Rafel Borràs de desvincular-se de MÉS per aquest nomenament amb una crítica a la "concepció ultraneoliberal, molt pròxima al conservadorisme d'Esperanza Aguirre" de la futura directora general, durant aquest dimecres s'han pogut llegir retrets a la decisió de Barceló tant des de MÉS com des de Podem. L'exregidor de MÉS a Inca, Andreu Caballero, ha dit a Twitter: "Companys, no és això". I el dirigent de Podem, Toni Palerm, també ha fet una referència similar i s'ha demanat per què no posar l'hoteler Gabriel Escarrer com a director general de Turisme.

—La mesa del Parlament no ha acceptat la petició que havia fet Podem per posar en marxa de manera immediata el que es coneix com a 'escó 60', un mecanisme de participació ciutadana. Podem havia demanat que s'activàs i que en el ple extraordinari de dimarts ja hi pogués participar el quintet de corda de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, "pel seu compromís amb la cultura balear". La intenció era que pogués interpretar una peça en el ple. Però la mesa del Parlament ha al·legat que l''escó 60' no es pot posar en pràctica fins que es modifiqui el reglament de la cambra per preveure aquesta figura. Podem es planteja ara que l'actuació del quintet de corda es pugui fer a les portes del Parlament.

—El batle de Palma, José Hila (PSIB), oferirà aquest divendres una roda de premsa per fer balanç del primer mes de gestió del seu equip de govern. Serà l'ocasió per conèixer de primera mà l'opinió del nou batle sobre moltes de les qüestions plantejades durant aquests dies. Pel seu tarannà, Hila evita habitualment l'exposició pública i han estat altres membres del govern tripartit els qui han tingut més protagonisme en aquest tram inicial del mandat a Cort.

—No deixa de sorprendre el procediment habitual de determinats tribunals de justícia per citar a declarar als judicis, en una mateixa jornada, una llarga llista de testimonis que, tanmateix, saben que no hi haurà temps perquè hi declarin tots. Ha estat el cas del judici a l'Audiència Provincial pel cas Claveguera, on al migdia hi havia més d'una desena de testimonis que esperaven el seu torn i que s'han quedat sense declarar. Hauran de tornar-hi un altre dia i, en alguns casos, es tracta de persones que s'han hagut de desplaçar des d'altres llocs. 

.