ARA DIUEN QUE...

Ensenyat, portada d''El Periódico de Extremadura'

Indignació a les xarxes per la complicitat de la directora general de Biodiversitat amb la pressió turística a Cabrera

El president del Consell de Mallorca ha aconseguit ser portada d''El Periódico de Extremadura', gràcies a les seves declaracions sobre els pagesos d'aquella comunitat autònoma, dels quals va dir que cobraven subsidis mentre eren al bar. Les polèmiques paraules d'Ensenyat han provocat un veritable daltabaix, fins al punt que, tot i que el president insular va matisar les seves paraules en una carta oberta a Fernández Vara, la Unió de Pagesos i Ramaders d'Extremadura ha demanat que rectifiqui en un termini de 10 dies o es plantegen interposar una querella per calúmnies. Per la seva banda, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha donat suport al president del Consell.

Les xarxes socials han bullit aquest diumenge amb comentaris de destacats ecologistes i especialistes en medi ambient que s'han mostrat indignats per unes declaracions de la directora general de Biodiversitat, Caterina Amengual, aparegudes en el 'Diario de Mallorca', en les quals es mostrava gairebé satisfeta de la pressió turística que suporta Cabrera, una de les icones de la conservació del medi natural. Per molts especialistes, el que hauria de fer el Govern és regular i controlar millor les activitats d'oci, especialment a l'estiu, amb embarcacions de diferents empreses que circulen a gran velocitat per dins un Parc Nacional, a més d'altres impactes.

El felanitxer Miquel Adrover des Cau ha resultat el guanyador del concurs internacional de cans d'atura que es du a terme cada any a final d'estiu a la localitat catalana de Castellar de n'Hug amb el seu ca Xusco. En aquest certamen, hi participen els millors pastors provinents de França, Andorra, el País Basc, Aragó, les Illes Balears i Catalunya. Aquesta competició estableix qui és el més hàbil o apte per a la tasca de dirigir un ramat.

 

El + vist

El + comentat