ARA DIUEN QUE...

Illes per un Pacte entra a la Conselleria d'Educació

Joan Font s'ha trobat alguna multa pendent de firmar a la Conselleria insular de Cooperació Local

El nou director general de Comunitat Educativa, Jaume Ribas, ha rebut aquest dimecres a la seu de la Conselleria d'Educació, juntament amb el conseller Martí March, els representants d'Illes per un Pacte. Ribas ha estat una de les persones que més havia apostat pel Pacte per les Illes. El conseller va assegurar a  l'entrevista a l'ARA Balears que, de fet, un dels seus principals objectius d'aquesta legislatura és el d'assolir un pacte social per l'educació. Aquest inclourà propostes d'Illes per un Pacte, però també d'altres col·lectius.

El Consell de Mallorca ha fet avui el seu primer Consell Executiu i s'ha acordat que un dels primers plans que s'aplicarà serà el de participació, que permetrà que cada departament de la institució incorpori mecanismes de participació ciutadana amb l'objectiu que les decisions es prenguin amb aportacions dels sectors implicats i dels diferents grups polítics. El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha anunciat que el pla estarà llest aquest setembre. Els consells executius es faran cada 15 dies i de forma periòdica es faran trobades a Raixa de tot el govern insular (incloent els càrrecs polítics de segon nivell).

El conseller insular de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Joan Font, s'ha trobat alguna multa pendent de firmar per poder-la pagar. Una d'elles és de 40 euros i l'emet l'Ajuntament de Selva per una infracció d'estacionament d'un vehicle de Cooperació Local en una visita a l'Ajuntament de Selva. L'anterior responsable de Cooperació Local era Bernardí Roig (PP), que ja no va signar aquesta factura que ha arribat al Consell al juny a favor de l'Ajuntament de Selva, governat per Joan Rotger, exvicepresident del Consell. El nou conseller de Cooperació Local, Joan Font, s'ha negat a signar aquesta factura.

El govern tripartit de Cort, un mes després de prendre possessió i començar a funcionar, encara no ha completat el nou organigrama municipal, criticat per l'oposició per suposar un augment de sis alts càrrecs. Entre els llocs que encara queden per nomenar algú, hi ha les direccions generals de Comunicació i Funció Pública. El tripartit ha mantingut en el seu càrrec la directora general de Protocol que nomenà Mateu Isern, Montserrat Puyalto.

Alternativa per Artà presentarà una moció en el proper ple perquè l'Ajuntament s'adhereixi al manifest "Llibertat per a Arnaldo Otegi. Presos bascos, a casa", impulsat pel Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN).


El text demana l'alliberament del líder independentista, a la presó des de l'any 2009, i l'acostament de presos al País Basc. El

.