ARA DIUEN QUE
Portada 13/07/2015

Inma de Benito parla en català davant Biel Barceló

Margalida Capellà explica per les xarxes socials per què el nou Govern no pot fer igual que l'Aragó amb la LOMQE

Ara Balears
2 min
La presidenta dels hotelers ha dit que té una relació "excel·lent" amb Biel Barceló. CAIB

PalmaEls temps de canvi es respiren, també, en els detalls. La presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Inma de Benito, ha respost avui en català la pregunta que un periodista li ha fet, precisament, en castellà. De Benito, castellanoparlant, s'ha defensat de meravella en la llengua pròpia de les Illes Balears i ha demostrat que la pot fer servir quan ho vol.

Per cert, que la pregunta es referia a si l'entrada del nou Govern ha estat “traumàtica”. Ella ha aprofitat per negar aquest extrem i per recordar la “relació excel·lent” que té amb el nou vicepresident del Govern, de MÉS per Mallorca.

La diputada de MÉS per Mallorca Margalida Capellà ha respost per les xarxes socials el comunicat de l'Assemblea de Docents en què asseguraven que se sentien “decebuts” per les mesures anunciades pel nou Govern amb relació a la LOMQE. Capellà ha dit que se sent “decebuda i preocupada” amb els Docents. Critica que aquests no hagin tingut paciència i esperar les mesures que, assegura, s'adoptaran aquesta setmana per part de l'Executiu referents a la llei Wert, tot i estar-ne assabentats. I explica que l'Assemblea i altres organitzacions –com UOB Ensenyament– posen l'Aragó “com exemple de valentia perquè han derogat l'ordre sobre la LOMQE sense comprovar si són marcs comparables. No ho són”, ha dit. Assegura que allà no es va arribar a aprovar cap decret per desenvolupar la norma, a diferència del que sí que féu Núria Riera, per la qual cosa ara caldria un altre decret “que sempre requerirà el dictamen del Consell Consultiu i del Consell Escolar”. Recorda que per seguir aquesta es necessiten mesos i demana “tranquil·litat” i confiança. I que ningú no dubti de les intencions del nou Executiu amb relació a l'oposició a la LOMQE.

L'argumentació de Capellà ha generat desenes de comentaris, que ella ha anat responent. També hi ha fet la seva aportació Cristòfol Soler, que ha discrepat del plantejament exposat. Assegura que “jurídicament canviar un decret per un altre” seria la decisió “més encertada jurídicament”. Emperò apunta la “complicació” de tramitar un decret i apel·la a la “urgència”, que “malauradament només es pot resoldre amb un decret llei”, diu.

stats