ARA DIUEN QUE

Jarabo tuiteja des de dins la reunió, la resta espera

Ha cridat l'atenció avui que mentre que PSIB i MÉS, amb l'excepció d'un tuit de Margalida Capellà, han esperat al final de la negociació per explicar-ne el contingut mitjançant les xarxes socials, Alberto Jarabo n'hagi anat informant en directe via Twitter. El número 1 de Podem s'ha avançat així als altres partits, amb una certa impaciència per informar. Algú s'ha demanat si per mantenir el compromís de transparència no bastaria compartir les negociacions al final i centrar-se en el debat.

 

Una altra de les "presses" d'alguns membres de la mesa de negociació ha estat desterrar qualsevol referència a 'pacte de progrés'. A les xarxes socials, més d'un tuitaire ha recordat als més nouvinguts, els de Podem, que alguns dels partits integrants de la nova majoria ja eren a l'anomenat pacte que, entre d'altres fets, va expulsar del Govern i de la resta d'institucions els membres d'Unió Mallorquina a causa dels casos de corrupció. No ha agradat a tothom aquesta necessitat de negativitzar aquell pacte. Alguns militants del PP han agraït la cita per poder "confirmar" la, al seu criteri, negativa etapa política per a Balears.

 

Tant el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ( SPIB) com l'Associació de Periodistes de les Illes Balears ( APIB) han reclamat aquest dimarts que es creï de manera immediata el Consell Audiovisual de les Illes Balears. Consideren que tant els mitjans públics com els privats pateixen situacions insostenibles i han demanat la constitució de l'ens, que en principi té una vocació de garantir la qualitat i independència dels mitjans públics, però que també pot vetllar, han assegurat, pel compliment del codi deontològic de la professió periodística. La llei que regula la creació de l'organisme està aprovada des de la legislatura 2007-2011, però mai no s'ha complert.

 

Llorenç Cloquell, presentador mallorquí de TV, ha escrit a la web de l'ARA Balears que va ser vetat per la cessada directora d'IB3, Mar Adrián. El professional afirma que ho va fer saber als màxims responsables de l'ens públic i que aquests li demanaren disculpes per l'actuació de la ja exdirectora, i lamenta que aquestes actituds "sectàries" s'hagin produït al mitjà públic.