ARA DIUEN QUE...

Marí Bosó serà el president interí del PP eivissenc

El canvi de nom de 'Palma de Mallorca' s'ha de fer a través de la modificació de la Llei de capitalitat

— L'exconseller d'Hisenda i Pressupostos, Josep Vicent Marí Bosó, serà el president del PP d'Eivissa fins que es dugui a terme el proper congrés insular. Marí Bosó, actual diputat autonòmic i que fou el candidat popular en aquesta illa al Parlament, assumeix el càrrec de manera interina per la dimissió de Vicent Serra, de la mateixa manera que ho ha fet Miquel Vidal en el PP balear per la renúncia de José Ramón Bauzá després de les eleccions. No obstant això, en el seu cas no es descarta que sigui reelegit en el congrés com a candidat de consens per dirigir el PP eivissenc.

— El govern tripartit de Cort ha anunciat que, en compliment de la Memòria Històrica, es canviarà el nom dels carrers de Palma que encara reten homenatge als vencedors en la Guerra Civil, però res ha avançat encara sobre la recuperació del topònim de la ciutat i deixar sense efecte el de 'Palma de Mallorca'. Tot i tractar-se d'una compromís adquirit en l'acord de governabilitat municipal, el canvi s'ha de fer a través del Parlament, amb una modificació de la Llei de capitalitat. El PP ho va fer així l'any 2012, amb una iniciativa legislativa que substituí el nom de 'Palma' pel de 'Palma de Mallorca' i, a més, retornà a l'Ajuntament les competències urbanístiques que havien estat transferides al Consell de Mallorca.

— Una mostra de l'aturada en l'activitat política que s'ha produït durant aquesta setmana és que aquest divendres no tindrà lloc l'habitual reunió del Consell de Govern. La majoria de consellers són de vacances aquests dies, encara que, de manera puntual, alguns d'ells han mantingut reunions institucionals o assistit a actes protocol·laris. El mateix succeeix per exemple a l'Ajuntament de Palma, on la junta de govern encara no s'ha reunit durant aquest mes d'agost.