ARA DIUEN QUE...

Montuïri es fa ressò de l'ascens de Margalida Sastre dins les Noves Generacions del PP

El departament de Cultura del Consell i l'Ajuntament de Llucmajor es reuneixen aquest dilluns per abordar la degradació de l'arxiu històric

Les Noves Generacions del PP de les Illes Balears ha renovat aquesta setmana el seu Comitè de Direcció. Entre els que canvien de càrrec hi ha Margalida Sastre que fins ara havia estat vicesecretària i ara passa a tenir una feina de més responsabilitat com adjunta a la presidència. Així n'informa la publicació digital de Montuïri Es Binerbo, que recorda que Sastre “es va donar a conèixer a Montuïri i a bona part de Mallorca el matí de les eleccions de dia 24 de maig”. “Segons denunciarem els partits polítics MÉS per Mallorca i el PSIB-PSOE als mitjans de comunicació, Sastre i una membre montuïrera de NNGG traslladaven persones de la residència NovaEdat de Montuïri per votar al col·legi electoral de la Biblioteca Municipal. Pel que sembla es feia de forma sistemàtica amb els usuaris de la residència fins al punt que una de les persones que dugueren a votar no ho va poder fer per no estar censada a la vila”, narra el digital.  L'ARA Balears també es va fer ressò de la polèmica el mateix dia de les eleccions.

Per cert que enguany Montuïri, que celebra aquests diumenge el dissabte de Sant Bartomeu, ha recuperat el costum d'enramellar els frontis de les cases, com es feia un temps. Durant tota la setmana una campanya via xarxes socials i missatges de Whatsapp ha instat els veïns a decorar els portals de ca seva amb dues canyes verdes. Es veu que són molts els que han fet cas de la iniciativa i es poden veure moltes façanes guarnides.

 
El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, informà dissabte que aquest dilluns ha de tenir lloc la primera reunió entre el Departament de Cultura de la institució insular i l'Ajuntament de Llucmajor per abordar la dramàtica situació de degradació en què el nou equip de govern llucmajorer de centreesquerra ha trobat l'arxiu històric municipal.

 
L'entrada de l'esquerra a les principals institucions de les Illes Balears ha propiciat un més fàcil accés als càrrecs públics per part dels mitjans de comunicació. Si bé l'accés per part dels periodistes als càrrecs públics hauria d'estar garantit, els darrers anys la realitat va ser molt diferent i, si bé no tots els casos eren iguals, en general el Govern Bauzá va estar marcat per l'opacitat en aquest sentit.