ARA DIUEN QUE...

Nel Martí carrega les tintes contra els nomenaments del Govern a Menorca

El secretari de l'Ajuntament de Palma ha acabat cridant a l'ordre els regidors, tots novells, que s'estrenaven en la primera comissió prèvia a un ple

El diputat de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha fet una  entrada en el seu blog en què critica els nomenaments del delegat d'Educació, Joan Marquès Coll, i del gerent de Salut a Menorca, Antoni Gómez Arbona, fets per conselleries en mans del PSIB-PSOE. Tot i que Martí especifica que no ho diu “pels noms”, explica que el que posa en dubte és el perfil de les persones triades “en aquest nou temps i en aquest nou context”. Per Martí, “tocava” nomenar persones “menys de partit” per evitar “cap sospita d'implantar, com va fer el PP, comissaris o delegats de partit”. Explica també que, des de MÉS, ja s'havia demanat que aquests dos càrrecs fossin triats “amb criteris de professionalitat, oportunitat, poc o gens caràcter partidista i consens”, i per això es desmarca d'una possible deslleialtat amb els socis de Govern.

Coll ja va ser conseller insular executiu de Ciutadania i Família del Consell de Menorca entre 2007 i 2008, d'Ordenació del Territori entre 2008 i 2011, i portaveu del grup socialista del Consell Insular de Menorca entre 2012 i 2015. Per la seva banda, Gómez fou batle d'Alaior i diputat autonòmic del PSOE. Ja va exercir el càrrec de gerent de Salut a Menorca entre 2007 i 2011.

Per cert, que especialment prolífic ha estat aquest dijous, precisament, Nel Martí. En una altra entrada en el seu blog, el portaveu de MÉS per Menorca ha carregat les tintes també per la retirada de l'ordre del dia en el ple del Parlament d'aquest dimarts sobre l'elecció de la direcció d'IB3. Martí vincula el fet amb el “pànic pel centralisme” que provocà, segons ell, el seu candidat, Pere Bagur, pel fet de ser de Menorca. El periodista Bagur, proposat per Martí, ha estat criticat per molts progressistes per la seva vinculació amb l'empresari Cinto Farrús.

El secretari de l'Ajuntament de Palma, Miquel Ballester, ha hagut de posar ordre a la primera comissió municipal prèvia a un ple ordinari que es duia a terme a Cort. Tots els regidors presents dels distints grups s'estrenaven en aquest òrgan i en desconeixien el funcionament. Ballester els anava assessorant, però ha arribat un punt en què els regidors debatien entre ells sense seguir cap procediment. El secretari ha dit prou. “Si no es respecten els torns és impossible fer actes. Si es continua així, haurem de prendre mesures”, els ha acabat renyant.

El + vist

El + comentat