ARA DIUEN QUE...

El 'clan' dels ambientòlegs no vol altres especialistes

La Conselleria insular de Medi Ambient ha creat una plaça de tècnic per a residus i demana que s'ocupi per un titulat en Ciències Ambientals

-- Els ambientòlegs estan ocupant els llocs de decisió en matèria de Medi Ambient, com mai fins ara. A més del conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, i 3 dels seus directors generals, Caterina Amengual, Juana M. Garau i Sebastià Sansó, tots ells de MÉS, s'hi afegeix la responsable de residus al Consell, Catalina Maria Canals. Ara, aquesta directora insular cerca un tècnic per al Departament de Residus i, curiosament, només els ambientòlegs poden optar-hi. A la majoria d'administracions públiques, als tècnics en residus se'ls demana sobretot una especialització en la matèria, però la seva titulació universitària és més variada, des de biòlegs, enginyers, geògrafs, o químics, fins a altres especialitats. En cercles conservacionistes ja es parla del 'clan dels ambientòlegs' de MÉS i es lamenta que en la selecció de determinats alts càrrecs, sobretot de Medi Ambient del Govern, s'hagi prioritzat l'amistat personal més que l'adequació o la capacitació i l'experiència per desenvolupar el càrrec. Ara, també als tècnics, que no càrrecs polítics, se'ls demana que siguin llicenciats en ambientals.

 

-- La Plataforma per la Llengua impulsa una recollida de signatures online perquè la plataforma de continguts audiovisuals Netflix, que acaba d'aterrar a Espanya, també emeti en català. “Netflix, el proveïdor de televisió per internet més gran del món, va arribar a l’estat espanyol el passat dimarts 20 d’octubre, i va fer-ho sense tenir en compte el català ni als 10 milions de potencials consumidors catalanoparlants”, diu la petició. La Plataforma per la Llengua vol demostrar al CEO i fundador de Netflix, Reed Hastings, que la demanda dels catalanoparlants existeix, després que ell els digués que “l'opció d'emetre continguts en català està supeditada a la demanda real dels catalanoparlants”. Aquest dilluns ja s'han comptabilitzat més de 7.000 firmes.

 

-- El vicepresident segon del Consell de Mallorca, Jesús Jurado Seguí, va rebre els representants de l'Associació d'Amics de l'Arxiduc, de la qual n'és membre el seu pare, Jesús Jurado Gallardo. L'associació ha posat en marxa una campanya de restauració de l'emblemàtica obra de l'Arxiduc dedicada a Ramon llull, coneguda com la Capella del Beat i en ruïna des de l'any 1975, quan un llamp la destruí. “La conjuntura de l'any de l'Arxiduc amb l'any de Ramon Llull ha de ser la gran ocasió per rentar la indiferència que tots hem tengut am aquest irrepetible monument”, han destacat des del col·lectiu.

 

-- Sembla que d'aquí poques setmanes la cultura de les Illes, concretament en el camp de les lletres catalanes, tindrà un bon motiu de celebració. Si no hi ha res de nou, pot néixer una institució lligada a un nom que mereix lletres majúscules i a una obra que no fou només seva. La iniciativa és privada, pretén ser col·lectiva, encara que segurament necessitarà del suport públic. De moment, fins aquí podem llegir.