ARA DIUEN QUE...

Podem vol que el Quintet de corda de la Simfònica actuï en el proper ple del Parlament

El nomenament de Mateu Morro com a assessor d'Agricultura genera crítiques entre els sectors progressistes

Podem ha registrat un escrit al Parlament demanant que el proper ple s'activi el que es coneix com a escó 60, un espai reservat per a la participació de la societat civil. Concretament demanen que "es faci efectiva la presència a l'escó 60 del Quintet de corda de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, pel seu compromís amb la cultura balear". La intenció de Podem, que en principi tindrà el vistiplau de la mesa, és que el quintet pugui interpretar una peça en el ple. Per això, la formació demana al Parlament que "s'adoptin les mesures tècniques necessàries per garantir la seva actuació". En principi, el proper ple del Parlament serà dimarts, però la idea de Podem és que s'ocupi aquest escó 60 a cada ple.

 
El BOIB publica aquest dimarts el nomenament de Mateu Morro com a assessor de la Conselleria de Medi Ambient i Agricultura. Qui fou conseller d'Agricultura durant el primer Pacte de Progrés no és plat de bon grat per a bona part dels sectors progressistes. Com a dirigent d'Unió de Pagesos, Morro va aplaudir la Llei agrària de Biel Company i fins i tot anà al Parlament a donar-hi suport el dia que s'hi aprovà. Caldrà veure si el conseller sota el qual està a les ordres, Vicenç Vidal, la modificarà, tal com anuncià el dia de la seva presa de possessió.

 

Precisament, a la Conselleria de Vidal s'estan acabant de fer els nomenaments aquests dies. Guillem Rosselló rellevarà Joan Simonet al capdavant del Fons de Garantia Agrària (Fogaiba), que tindrà com a director adjunt el manacorí Llorenç Mas. Pel que fa a l'Ibanat, l'enginyer forestal Joan Ramon Villalonga en serà el gerent i Aina Bernad, la directora adjunta. Un equip de gent jove que encara s'ha d'acabar de concretar s'encarregaria de l'empresa pública Semilla (Serveis de Millora Agrària), on sembla que s'optaria per promocionar algun dels tècnics que hi treballen.