ARA DIUEN QUE...

Sentit homenatge a Miquel Albero

Els centres pengen llaços amb un crespó negre per acomiadar el company mort aquest dissabte

– Alguns centres de Mallorca han tornat a penjar aquest dilluns els llaços quadribarrats que tant de temps lluïren durant la legislatura passada. Ho han fet, però, acompanyats d'un crespó negre. Ha estat l'homenatge que han volgut retre els docents a Miquel Albero, professor de l'IES Pau Casesnoves i membre de l'Assemblea de Docents, que morí aquest dissabte en un accident de trànsit. Miquel Albero va impulsar la campanya d''Enllaçats per la llengua' en els centres des de l'IES Albuhaira de Muro, on treballava aleshores. Prenent exemple de la tasca que féu, l'IES Marratxí i l'IES Sineu proposaren aquest cap de setmana l'homenatge, que s'ha acompanyat d'un minut de silenci. Igualment, l'assemblea general de docents d'aquest dimarts també té previst recordar el company finat.

– El moll de Pollença va acomiadar diumenge amb emoció les monges de Sant Vicenç de Paül, que després de 100 anys ininterromputs de presència se'n van. Només hi quedaven tres monges i la congregació ha decidit tancar el convent. Els mollers els han retut un sentit homenatge amb música, ball i una placa commemorativa lliurada pel batle, Miquel Àngel March.

– Ha sorprès la imatge que ha penjat al seu perfil de Facebook la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. La fotografia, feta des del cap de Salines, mostra caramulls de pedres. Aquesta és una pràctica que és criticada per grups conservacionistes i diferents experts i que, malauradament, s'ha posat de moda i que provoca greus impactes, sobretot d'erosió.

– Després de molt de temps apartat dels mitjans de comunicació perquè el seu partit no té representació parlamentària, el president d'Esquerra Republicana Mallorca, Joan Lladó, ha fet una roda de premsa per valorar les eleccions de Catalunya. "Al Principat, en només tres anys, hem passat de 24 a 72 diputats independentistes; és una clara mostra que a Balears, amb el que passi en els propers anys, el procés es pot accelerar", ha dit Lladó. També ha assegurat que: "És hora de que els independentistes d'aquí es posicionin i comencin a traçar l'estratègia perquè també esdevinguem un país lliure i just, i deixem enrere el tracte colonial espanyol que des de fa 300 anys ens oprimeix".