ARA DIUEN QUE...

La presidenta del Parlament es manifesta per Grècia

El fiscal Subirán insinua que hi haurà sorpreses grosses amb relació a la causa que investiga la suposada trama de corrupció a la Platja de Palma

La concentració de solidaritat amb el poble grec aquest horabaixa a la plaça de Cort ha reunit bona part de les noves autoritats de l'esquerra. La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, hi ha assistit. També ho han fet els portaveus parlamentaris de MÉS i Podem, David Abril i Laura Camargo. De l'àmbit municipal, hi havia la regidora de Funció Pública i Govern Interior de Palma, Aurora Jhardi, i el regidor d'Esquerra Oberta Calvià (a l'oposició), Rafel Sedano, entre d'altres. La fotografia l'ha penjada a Twitter un dels nous diputats de Podem, Baltasar Picornell.

L'expectació per saber què s'oculta sota el secret de sumari sobre la causa que investiga la suposada trama de corrupció policial a la Platja de Palma –i d'altres zones d'oci tant de Ciutat com de Calvià– creix dia a dia i pareix que el seu aixecament durà sorpreses de gravetat. Just s'aixecà el secret sobre poc menys de 60 folis i van sortir a la llum les orgies de polítics amb prostitutes suposadament com a pagament de favors rebuts per un conegut empresari d'oci nocturn de la Platja de Palma. Aquest dilluns, el fiscal Miguel Ángel Subirán ha insinuat, en el judici a quatre policies locals per tortures, que quan es conegui tota la dimensió de la causa hi haurà sorpreses grosses.

A la sessió del discurs d'investidura de Francina Armengol s'hi ha pogut veure l'expresident del Govern i actual senador, Francesc Antich. També hi eren altres socialistes, com ara el batle de Palma, José Hila, i el que serà el vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles. El batle de Capdepera, també del PSIB, Rafel Fernández, i l'exdiputada Conxa Obrador també hi han acudit. A primera fila, a les cadires dels convidats, ha escoltat atent el rector de la UIB, Llorenç Huguet.