ARA DIUEN QUE...

Els reis no conviden enguany l'expresident Soler

Els regidors de Som Palma declinen la convidada a la recepció, i al portaveu d'El Pi, Antoni Pastor, li arribà quan ja era de vacances

— Els reis d'Espanya no han convidat enguany l'expresident del Govern Cristòfol Soler a la recepció de les autoritats i representants de la societat illenca al palau de l'Almudaina que es durà a terme aquest dimecres. Es dóna la circumstància que l'expresident sí que va ser convidat l'any passat per Felip VI i Letícia en la seva primera recepció oficial. De llavors ençà, Soler ha estat nomenat president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, fet que podria haver estat la causa que hagi estat eliminat de la llista de convidats. Els qui han declinat la convidada han estat els regidors de Som Palma a Cort, que ho han justificat perquè "suposaria una incongruència ideològica d'un moviment polític que promou la igualtat". Per altra banda, el portaveu d'El Pi al Consell, Antoni Pastor, no hi assistirà perquè rebé la invitació dilluns, quan ja es trobava de vacances.

— En el Consell de Mallorca ja s'ha produït la primera dimissió d'un alt càrrec. Es tracta del director insular de Relacions Institucionals i Presidència, Ignasi Palmer Forés, nomenat per Podem. És un docent que ha presentat la renúncia pocs dies després d'accedir al càrrec. Ja té substituta, Maria Elena Ramis Llabrés, també proposada per Podem.

— En la presa de possessió dels nous síndics de Comptes al Consolat de Mar s'ha vist fora de l'edifici un vehicle oficial semblant als que té assignats el Parlament balear. Alguns assistents es demanaven si la presidenta de la Cambra balear, Xelo Huertas, era qui havia fet servir el cotxe oficial per al curt trajecte que hi ha entre el carrer Palau Reial i el passeig Sagrera.

— En la seva visita als embassaments del Gorg Blau i Cúber, la nova direcció d'Emaya ha tornat a parlar de recuperar un projecte per generar energia hidroelèctrica aprofitant la caiguda de l'aigua entre Cúber i la planta de Lloseta, encara que de moment no sigui prioritari pel seu elevat cost. Es tracta d'un projecte que han estat 'venent' totes les direccions d'Emaya des de l'any 2008 i que un particular denuncia que li "copiaren" des de l'empresa municipal després que ell el presentàs i registràs davant l'administració. L'únic que continua a l'empresa des d'aquell moment és Llorenç Mestre, director tècnic d'Emaya que s'hi ha mantingut malgrat els canvis en la direcció.