ARCA critica que la taxa turística sigui un "calaix on hi cap gairebé tot"

L'entitat conservacionista entén que ha de servir per obtenir finançament per a la conservació del patrimoni natural, històric i paisagístic

L'entitat conservacionista del patrimoni ARCA ha celebrat avui la "fermesa" del Govern per posar en marxa l'"impost del turisme sostenible", encara que ha criticat que les finalitats a les quals es destinaran els doblers que es recaptin són un "calaix on hi cap gairebé tot", per la qual cosa és "bastant decebedor i no acontentarà ningú".

En un comunicat, ARCA entén que aquest impost és l'"única manera" d'obtenir finançament per a la conservació del patrimoni natural, històric, etnològic i paisatgístic, fet que revertirà positivament i immediata en l'opinió dels turistes sobre Balears com a destinació. Els objectius d'inversió que planteja el Govern són "tan amplis i dispars que no acontenten ningú", per la qual cosa ARCA demana a l'Executiu autonòmic que "ho pensi i rectifiqui".

En aquest sentit, aquesta associació aposta pel turisme de "qualitat" i no "pel que fa morir d'èxit molts llocs turístics i presenta tants problemes de gestió als quals s'ha d'enfrontar tota la població: seguretat pública, vigilància, neteja, residus, consum d'aigua, destrossa d'espais públics, etcètera". ARCA assegura que "no hi ha dubte" que el turisme tria Mallorca i Balears per les seves característiques, el clima, el paisatge i els valors històrics i monumentals, a més dels paisatges urbans de pobles i ciutats.

Més continguts de