Els metges acusen Armengol de fer "demagògia" i li suggereixen que renunciï a part de les seves retribucions

El Sindicat Mèdic diu que les declaracions de la presidenta al Parlament sobre el pagament de la carrera professional ha "indignat tothom"

El Sindicat Mèdic de Balears (Simebal) ha rebutjat avui la "demagògia indignant" de l'"acomodada farmacèutica presidenta" del Govern, Francina Armengol, per "presentar als empleats públics com a insolidaris" per justificar la suspensió del pagament pactat de la carrera professional.

"Pretén desactivar les imminents protestes davant el Consolat de Mar", però "ha indignat tothom", assenyala Simebal en un comunicat en què lamenta que, "després de cinc anys de solidaritat pagada amb retallades dràstiques" en les nòmines dels professionals sanitaris, Armengol els presenti ara "com a abjectes egoistes". La presidenta del Govern va dir ahir en el Parlament que ha decidit suspendre el pagament de la carrera professional acordat amb els sindicats per prioritzar les ajudes als qui manquen de recursos per estar sense feina o tenir ocupacions precàries.

"La senyora Armengol no pot confondre les seves funcions de presidenta del Govern amb les de superiora de la lloable ordre de les Germanetes dels Pobres; no està legitimada per a això, mentre no renunciï al 32% o més de les seves retribucions i les dels seus partidaris i afins-assessors", afegeix el sindicat. Pel Simebal, les "còmodes poltrones" que ocupa la capdavantera socialista no són comparables a "les feines a les sales d'urgències dels hospitals", per la qual cosa li retreuen "que jugui a presentar-se com a cap d'un govern Robin Hood". "Les seves funcions l'obliguen a complir la legalitat vigent: respectar el dret constitucional a la negociació col·lectiva", incideix el sindicat, que demana a la presidenta que "no afegeixi a la rapinya l'escarni" de presentar els funcionaris com els qui impedeixen "menjar als pobres i als aturats rebre subsidis".