Armengol demana no "dramatitzar" amb l'ecotaxa

En una entrevista a RNE, la presidenta del Govern ha respost a la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, que va qüestionar les intencions de l'Executiu autonòmic amb la taxa turística

La presidenta de Balears, Francina Armengol, ha argumentat avui que la figura de l'impost turístic està implantada en "moltíssims" llocs del món, com a Berlín o Catalunya, i "no passa res".

"No cal dramatitzar en una qüestió com aquesta", ha assenyalat Armengol en una entrevista concedida a RNE. La líder de l'Executiu ha explicat que l'arxipèlag rep cada any 13,5 milions de turistes, que és necessari reinvertir en les zones turístiques i, per a això, cal disposar de més recursos econòmics.

Armengol ha explicat que la intenció del Govern és aplicar un impost turístic a les Illes i, amb aquest objectiu, actualment es parla amb el sector turístic balear. La presidenta ha dit que "entén" la posició dels empresaris, però no la de la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, que ha "atacat durament" aquesta decisió del nou Govern balear d'aconseguir més diners per a una comunitat que és de les pitjor finançades d'Espanya.

En aquest sentit, ha recordat a la secretària d'Estat de Turisme que el Govern central va apujar l'IVA turístic del 8 al 10% "en plena temporada turística" i ha estat "incapaç en quatre anys d'invertir un euro" en les zones turístiques de Balears. Armengol li ha demanat a Borrego "responsabilitat i respecte" cap a les comunitats autònomes i que "no posi més pals a les rodes".

Més continguts de