Armengol es desmarca d’Ensenyat i defensa més finançament sense “menysprear” els altres

Li retreu que es pot ser contundent en la reivindicació per a Balears sense “crear problemes” amb altres comunitats

La presidenta del Govern, Francina Armengol (PSIB), s’ha desmarcat aquest dimarts de les declaracions fetes pel president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat (MÉS), i ha defensat que es pot reclamar un millor finançament per a Balears sense “menysprear” als ciutadans d’altres comunitats ni “crear problemes” amb aquestes.

D’aquesta manera ha volgut deixar la socialista que no comparteix les manifestacions fetes pel president mallorquí. Ensenyat, en una entrevista al diari El Mundo, per reivindicar una millora del finançament propi, es va mostrar d’acord amb unes manifestacions fetes pel dirigent d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Durán i Lleida, en les quals assegurava que “els pagesos d’Extremadura cobraven sou per quedar-se asseguts al bar del poble mentre que els de Catalunya no podien comercialitzar la seva fruita i els seus productes i els havien de tirar”.

En una entrevista, el president del Consell va recordar que, després d’aquestes declaracions de Duran i Lleida, “se’l menjaren viu, però és que tenia tota la raó del món”. En declaracions posteriors, va matisar que les declaracions es varen treure de context, que només posava un exemple de com la qüestió del finançament pot enfrontar comunitats, i que no tenia res en contra dels pagesos extremenys ni pensava que la millora del finançament de Balears hagués d’anar en detriment d’altres.

 

Armengol, en la compareixença que ha fet en un recés de les jornades parlamentàries dels socialistes, s’ha distanciat de les declaracions d’Ensenyat i ha insistit a reivindicar una millora del finançament de Balears contundent, però des del diàleg i sense “menysprear” o “crear problemes” amb altres comunitats autònomes de l’Estat.

 

El + vist

El + comentat