Armengol promet impulsar la Llei de dependència com a dret garantit

Armengol, Miralles i Hila han duit a terme avui un acte al centre de dia de Son Cladera

El cap de llista del PSIB-PSOE al Parlament balear, Francina Armengol, ha promès avui que si governen els socialistes a partir del 24 de maig, "el nou Govern tornarà a impulsar la Llei de dependència com un dret garantit per a ciutadans".

Armengol i els caps de llista socialistes al Consell de Mallorca, Francesc Miralles, i a l'Ajuntament de Palma, José Hila, han duit a terme avui un acte al centre de dia de Son Cladera, informa el PSIB. "La imatge del centre de dia de Son Cladera tancat després de quatre anys és la millor imatge per demostrar el poc que creu el PP en les persones més febles i desfavorides de Balears", ha dit Armengol.

Els socialistes han exposat en aquest escenari algunes de les claus de la que serà la política d'atenció a la dependència si guanyen les properes eleccions autonòmiques i municipals davant la "reculada experimentada" en aquesta matèria durant els darrers quatre anys. Els candidats han acusat el PP de no haver atès les persones dependents a les Illes "per ideologia", perquè el Govern ha deixat de percebre 25 milions d'euros de part de l'Executiu central per la Llei del sector.

Han apuntat que aquesta falta de finançament ha provocat retallades i esperes per a "1.000 persones grans que a Mallorca han demanat plaça per a una residència i per a un dependent que ha d'aguantar més de 500 dies perquè li facin un pla individualitzat". Davant aquesta situació, Armengol ha proposat "tornar a donar un impuls clar a la Llei de dependència per abonar les prestacions, augmentar els recursos econòmics, fer més places residencials i centres de dia".

Per part seva, Miralles ha precisat que la feina del Consell de Mallorca ha de ser col·laborar amb els ajuntaments quant a infraestructures com els centres de dia, amb la finalitat de poder "ajudar les persones". Hila ha criticat que "la gent gran de Son Cladera ha reclamat que s'obrís aquest centre durant aquests quatre anys i el PP l'ha mantingut tancat, diuen, per falta de demanda".

El + vist

El + comentat