Armengol avisa que abans dels funcionaris van els pobres, els aturats i els que tenen feina precària

Justifica per la “desoladora” situació de les finances públiques l’ajornament dels complements salarials als funcionaris

La presidenta Francina Armengol ha justificat aquest dimarts al Parlament la decisió de l’Executiu d’ajornar el pagament dels complements retributius que l’anterior Govern del PP va comprometre amb els col·lectius d’empleats públics de Salut i amb els de Serveis Generals (els de les conselleries). Ho ha fet al·legant motius econòmics, de falta de pressupost, per la “desoladora” situació dels comptes públics, que obliga al Govern a prioritzar. I ha deixat clar que, per al Govern, la primera prioritat són els que no poden menjar, després els que no tenen feina, després els que tenen una feina precària i després aquells que tenen un treball estable, com els funcionaris.

En resposta a una pregunta de la portaveu del PP, Marga Prohens, que l’ha qualificat de “superba” i ha criticat les seves “mentides”, Armengol ha reconegut que no li agrada haver d’ajornar fins al 2017 els complements de carrera professional, però ha advertit que el Govern té prioritats més urgents, i que no pot afrontar els 36 milions que l’anterior Executiu deixà “hipotecats” en aquest capítol. La presidenta ha al·legat la imposició de Madrid d’un límit de dèficit del 0,3% per justificar la suspensió, però també la necessitat que tots els funcionaris siguin tractats per igual, quan el PP va deixar al marge dels acords als docents. En aquest sentit, ha retret al PP que es preocupi ara per això quan en l’anterior legislatura van acomiadar a 3.300 sanitaris i professors.

Prohens ha tirat per cara a la presidenta que es cansi de parlar de diàleg i ja hagi aconseguit que els sindicats s’aixequin de les meses de negociació i anunciïn mobilitzacions. L’ha advertit que l’ajornament afecta a 2.970 funcionaris de serveis generals i 12.000 empleats dependents de la Conselleria de Salut. I li ha acabat preguntant quins seran els funcionaris que obriran els centres de salut els horabaixa o que reduiran les llistes d’espera.