Armengol demana als turistes que siguin "solidaris" perquè Balears sigui una destinació d'"èxit i qualitat"

La presidenta del Govern defensa la taxa turística davant el deficient finançament de la comunitat

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat avui als 13,5 milions de turistes que visiten Balears cada any que siguin "solidaris" amb les Illes, perquè continuïn sent una destinació turística d'"èxit i qualitat" com ho és en l'actualitat.

L'objectiu del Govern és que Balears mantingui i millori la seva qualitat com a destinació, ha assenyalat la presidenta, que ha participat avui en el XIII Fórum Radio Mallorca, on ha repassat els primers cent dies de gestió de l'executiu autonòmic.

Armengol ha al·ludit a la necessitat de dur a terme inversions a les Illes Balears, en el seu medi ambient i en el seu patrimoni, la qual cosa s'aconseguirà amb els doblers que cada any es recaptin amb l'"impost del turisme sostenible" en els allotjaments turístics i creuers, entre 50 i 80 milions d'euros cada any. "És necessari destinar fons a les Illes per a projectes mediambientals, turístics, d'innovació, d'una millor ocupació, de millor producte turístic i d'allargament de la temporada", ha defensat la presidenta de les Illes.

Armengol ha defensat el nou impost turístic davant el deficient finançament de Balears per part de l'Estat

 

"Es tracta d'una reinversió necessària" perquè les Illes Balears siguin "competitives i productives com es mereixen els empresaris i els empleats d'aquesta comunitat", ha mantingut. En aquest context, Armengol ha preguntat en sentit retòric als assistents a aquest fòrum si per fer realitat aquestes inversions retallarien doblers d'educació, sanitat o dels serveis socials de la comunitat autònoma. "Segur que la resposta és no perquè moralment no podem", ha respost la presidenta, que ha defensat d'aquesta manera la posada en marxa del nou impost turístic davant el deficient finançament de Balears per part de l'Estat.

Més continguts de