Mabel Cabrer: "No necessitam una llei per ser transparents"

Cabrer considera que la proposta de llei de transparència de Francina Armengol respon a "una qüestió interna de campanya" del PSIB-PSOE

La portaveu del PP, Mabel Cabrer, considera que la proposta de llei de transparència del PSIB-PSOE "s'emmarca en una qüestió interna de campanya electoral" d'aquest partit. A més, creu que el president del Govern, José Ramón Bauzá, ha estat un exemple de transparència.

Cabrer ha assegurat que el president va ser pioner a impedir que hi hagués imputats a les llistes electorals i que ha estat l'únic polític que ha penjat les seves declaracions de renda i els seus registres de la propietat i mercantil. "No necessitam una llei per ser transparents", ha sentenciat Cabrer.

La proposició de llei de transparència que ha presentat el PSIB-PSOE pretén "millorar la democràcia" i té com a novetat una oficina de control "autònoma i independent", aliena al Govern, per evitar que quedin sense sancionar actuacions com les incompatibilitats.

La portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, i la diputada Pilar Aguiló han presentat en una roda de premsa aquesta iniciativa i han aclarit que si la proposició arriba a quedar en tràmit parlamentari a causa de la majoria del PP, la llei es convertirà en un compromís electoral per al 2015.

Segons Armengol, si aquesta llei estigués en vigència "com a mínim tindríem un president sancionat", en al·lusió a la presumpta incompatibilitat del mandatari autonòmic, José Ramón Bauzá, que exerceix el càrrec alhora que manté la titularitat de la seva farmàcia.

Si Bauzá ha incomplert o no la llei d'incompatibilitats "és qüestionable", en opinió d'Armengol, perquè ho ha fet el mateix Govern. Per la socialista, això no passaria si existís aquesta oficina de control i transparència, que tindria la mateixa estructura administrativa de la Sindicatura de Comptes i seria dependent del Parlament.

Aquesta llei no només inclou el control al Govern, sinó que l'amplia a totes les administracions públiques i empreses privades concessionàries, que podran ser controlades a través d'un únic portal de transparència en el qual s'haurà d'informar amb detall de totes les actuacions.

El + vist

El + comentat