Els hotelers demanen a Armengol que es faci una anàlisi "rigorosa" abans d'aplicar l'ecotaxa

La presidenta de la FEHM, Inma de Benito, diu que "l'èxit del sector turístic" és conjuntural i en destaca la "fragilitat"

El Govern i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) han acordat avui establir meses de treball conjuntes a diverses àrees, especialment en Turisme i Hisenda, amb la finalitat de prendre decisions consensuades en matèria fiscal, en particular en assumptes com la implantació de l'impost turístic.

La presidenta de la FEHM, Inmaculada de Benito, ha assegurat en declaracions a la premsa després de la trobada que ha mantingut una delegació de la federació amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, que en la reunió no s'han abordat els detalls de la implantació del tribut. De Benito ha transmès a Armengol que el sector considera que "no és moment de pujada d'impostos sinó de baixada", i que l'ecotaxa és "errònia perquè llastra la competitivitat de la destinació i de les empreses", que encara no han aconseguit consolidar la seva recuperació.

En aquest sentit, s'ha referit a "la fragilitat de l'èxit del sector turístic", ja que considera que els "mèrits no són propis" perquè es deu a situacions conjunturals, com la caiguda del preu del barril del petroli i la situació d'inestabilitat en destinacions competidores, entre d'altres. Per això els hotelers han demanat al Govern que es faci una anàlisi "rigorosa" del cost i benefici "econòmic i social" que suposarà la implantació de l'impost turístic i a partir de l'estudi decidir si definitivament s'engega o no.

Més continguts de