Balears 16/07/2013

Els nins de vuit anys podran anar a caçar en modalitats sense armes

La nova llei rebaixa dels 16 als 14 anys l'edat per fer servir una arma de foc

Q. Torres
1 min

PalmaEl Parlament ha aprovat aquest matí la nova llei de caça que incorpora com a principal novetat la possibilitat que els nins, a partir dels vuit anys, puguin anar a caçar en les modalitats de cacera tradicionals -amb filats o amb cans- i sense armes de foc. Aquest punt és el que ha provocat més crítiques de l'oposició perquè la gran majoria del redactat s'ha consensuat.

Amb la nova llei es rebaixa dels 16 als 14 anys l'edat per a que els caçadors puguin dur arma de foc i, a la vegada, es permet que els nins de 8 a 14 anys puguin anar a caçar en arts sense armes i acompanyats d'un adult autoritzat. L'oposició denuncia que l'edat per començar a caçar és massa baixa i, a més, critica que als nins de vuit a 14 anys se'ls converteix en caçadors sense l'examen previ que s'exigeix als majors de 14 anys. El PP, en canvi, justifica la rebaixa en l'edat per raons de cultura popular.

"Els al·lots podran conèixer el medi natural i l'hàbitat de les espècies i practicar les arts tradicionals sense escopeta", defensà Assumpció Pons (PP), qui cità la caça amb fura, amb filats, amb falconeria o amb cans eivissencs, per exemple, i recalcà que en aquestes arts es fa la captura en viu, tot i que després es pot matar l'animal. Pons fins i tot ha comparat els caçadors de vuit anys amb els joves cavallers que surten a Ciutadella per Sant Joan i que "ningú es planteja prohibir perquè formen part de la cultura popular".

stats