Les dues joves detingudes per la protesta feminista, en llibertat amb càrrecs

Les dues militants, d'entre 20 i 25 anys, estan acusades d'haver participat en la mobilització que interrompé una missa a Palma i que ja ha conduït a l'arrest de cinc membres més de l'Esquerra Independentista de Mallorca

Les dues joves independentistes detingudes aquest dematí per la protesta feminista de Sant Miuel ja han quedat en llibertat amb càrrecs. Tenen entre 20 i 25 anys i són membres de l'organització juvenil Arran. La primera al·lota ha estat detinguda al voltant de les deu i la segona minuts més tard, segons han confirmat fonts policials a l'ARA Balears. Amb les detencions d'aquest dematí ja són 7 les militants d'Arran (antiga Maulets) arrestades per la interrupció de la missa de Sant Miquel el diumenge 9 de febrer en una acció feminista a favor del dret a un avortament lliure i gratuït.

El Bisbat de Mallorca va denunciar els fets pocs dies després i la policia encetà una investigació, que continua oberta, amb 5 persones en llibertat amb càrrecs i les dues detingudes d'avui, que en les pròximes hores haurien de passar a disposició judicial. 

Des de primera hora del matí, membres de l'Esquerra Independentista de Mallorca i l'entorn social i familiar de les dues joves s'estan mobilitzant per acudir a la comissaria on la policia ha traslladat les detingudes, a la plaça de l'Escorxador de Palma. A les 11.30 hores s'ha convocat una concentració de suport mitjançant les xarxes socials.

Assistència i suport

El misser que assisteix les dues joves, Josep de Luis, encara no té informació sobre com s'han practicat les detencions ni quins càrrecs se'ls imputen. Per la seva banda, l'organització Alerta Solidària, que assessora els detinguts per causes polítiques a Mallorca i els dóna suport, ha recordat que "aquest tipus d'accions repressives  no aturaran la lluita feminista i contra la llei Gallardón".

Alerta Solidària ha recordat que, si es confirmen els motius de la detenció, es tractaria "de la setena acció policial instigada pel Bisbat de Mallorca contra els moviments socials i populars de l'illa que lluiten per un avortament lliure i gratuït". Asseguren que pensen respondre a aquestes detencions amb "més mobilització i solidaritat", segons les seves pròpies paraules.