Una delegació brasilera visita Artà per conèixer els seus parcs fotovoltaics

L'empresa artanenca Solatio, primera productora d'energia solar a Sao Paulo

Una representació del govern brasiler i de companyes elèctriques del país ha visitat avui Artà per conèixer de primera mà les instal·lacions fotovoltaiques del municipi. Els parcs de s'Estelrica i Bellpuig varen ser impulsats per l'empresa artanenca Solatio, que actualment està instal·lada al Brasil, on s'ha convertit en l'empresa que més projectes hi ha desenvolupat.

Jaume Sureda i Pedro Vaquer, creadors de Solatio, decidiren emprendre a l'estranger per les traves administratives cap a les energies renovables impulsades des del govern central. "A Espanya una empresa s'ha de preocupar per l'entorn polític, en canvi al Brasil el que ens preocupen són els nous projectes", ha indicat Sureda. La companyia té els seus projectes als estats de Sao Paulo i Minas. Actualment, té 440 MW en construcció, una quantitat molt gran si es compara amb el total existent a Mallorca, d'uns 60 MW.

L'empresa

L'empresa Solatio va néixer a Mallorca fa 10 anys. Es va traslladar al Brasil en fa sis, ja que el país complia determinades condicions favorables a l'emprenedoria en energies renovables: molta radiació solar, molta demanda energètica i una gran quantitat de sòl on ubicar-la.

 

 

El + vist

El + comentat