HOMENATGE A MACIÀ

Mas respon al rei que Catalunya sempre ha apostat "per la convivència, i al seu costat la llibertat"

El president català afirma que vol compaginar els ideals de Macià i el seny de Prat de la Riba per exercir el dret a decidir

Artur Mas ha homenatjat aquest dimecres a Francesc Macià en el 80è aniversari de la seva mort, en un acte on ha replicat el discurs del rei Joan Carles I. "Catalunya i el catalanisme sempre han apostat per la convivència, i al seu costat la llibertat i que la Generalitat fos qui governés el país", ha defensat, i ha recordat que "la voluntat de Catalunya d'aspirar a la seva llibertat i màxim autogovern possible ve de lluny".

Així mateix, Mas ha apuntat que el 2014 "serà un any carregat de simbolisme", tant pels 300 anys de la pèrdua de les llibertats com pels 100 anys de la Mancomunitat. "Quan vaig arribar a la presidència de la Generalitat, em vaig proposar que aquesta fos una síntesi entre la voluntat de mirar a l'horitzó i l'anhel de llibertat de Francesc Macià i el seny ordenador i el construir amb les eines disponibles d'Enric Prat de la Riba", ha defensat.

El president català ha reclamat, per tant, que "s'escolti la veu molt majoritària del poble de Catalunya que demana decidir el propi futur col·lectiu amb respecte als altres pobles d'Espanya i d'Europa".