Els treballadors de l'Arxiu del Regne de Mallorca desconvoquen la protesta

Estava previst que la concentració es realitzàs aquest dijous, coincidint amb la inauguració del nou edifici que n'acollirà la seu, però la Conselleria ha assumit el compromís de destinar-hi més recursos

La protesta que els treballadors de l'Arxiu del Regne de Mallorca havien organitzat per al dia de la inauguració del nou edifici, dijous a les 18.30 h, ha quedat desconvocada. Segons han informat en un comunicat les seccions sindicals de l'STEI i UGT, la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears ha assumit el compromís de destinar-hi més recursos, tant materials com humans, per la qual cosa la concentració de protesta ha quedat desconvocada.

"Els funcionaris hem arribat a uns acords amb la Direcció General d'Educació i Cultura que consisteixen en un augment substancial de la plantilla i dels recursos materials que permetrà una major dedicació a les tasques arxivístiques i mantenir, al mateix temps, l'atenció al públic amb garanties de servei i qualitat", indiquen en el comunicat.

Segons el sindicats,  els motius que els portaren a convocar la protesta fou la inauguració "d'un altre macroedifici sense dotació humana ni material". En aquest sentit, trobaren desproporcionat que un bloc de 6.777,18 metres quadrats només sigui ocupat per deu treballadors i el director del centre. És per això que feren un seguit de propostes que ara, en part, han estat ateses.

Cal recordar que fa més de quatre anys que la seu de l'Arxiu del Regne de Mallorca era al Parc Bit. Durant aquest temps, s'han realitzat les obres de remodelació i millora de la seu que s'inaugurarà aquest dijous amb la visita del secretari d'Estat de Cultura al carrer Ramon Llull de Palma.

 

El + vist

El + comentat