L'Assemblea de Docents promourà el boicot a les proves de la LOMQE

Ahir s'acordà dur a terme aquesta acció de protesta que es vol fer "des del treball en comú amb les famílies"

L'Assemblea de Docents promourà el boicot a les proves LOMQE que tenen lloc aquest final de curs i que enguany està previst que realitzin els alumnes de tercer de Primària. Així ho ha informat la plataforma en un comunicat en què ha explicat que amb aquesta acció es vol "fomentar la denúncia d'aquestes proves perquè són uns exàmens que no cerquen la millora del sistema educatiu, sinó tan sols classificar l'alumnat i establir un rànquing de centres".

La decisió de boicotejar les proves va ser presa en l'assemblea d'ahir pels docents a l'IES Sineu. Aquest fou un dels temes que suscità més debat i s'acordà, segons informa l'Assemblea, "que una acció com aquesta s'ha de fer des del treball en comú amb les famílies". D'aquesta manera, durant les pròximes setmanes es faran els contactes pertinents i s'acabaran de dissenyar els materials i les propostes de la campanya amb vista als dies 19 i 20 de maig, dia de les proves.

Per altra banda, els membres de l'Assemblea estan estudiant i decidiran en properes assemblees la possibilitat de realitzar alguna jornada de vaga d'aquí a final de curs, perquè "la LOMQE està demostrant la seva pitjor cara en els darrers mesos" i "no s'ha resolt cap dels problemes que estan a la taula reivindicativa dels docents", diuen. També queda oberta la ratificació per part de l'Assemblea del document del Pacte per l'Educació de la plataforma Illes per un Pacte.

El que sí que queda ja tancat és la marxa per l'educació, que ja disposa de tots els permisos i autoritzacions.