TEMA DEL DIA

L'Assemblea de Docents torna a la vaga el 15 de desembre

L'assemblea general ha pres la decisió per unanimitat amb representació d'una seixantena de centres

Els Docents tornen a la vaga. L'Assemblea de Docents ha aprovat, en l'assemblea general que ha tingut lloc aquest dimecres horabaixa a l'IES Binissalem, fer una nova jornada d'aturada dia 15 de desembre. L'aturada serà completa i no parcial, així com havia proposat l'assemblea de l'IES Llucmajor.

La proposta l'ha duita a votació el comitè de vaga del col·lectiu després que la setmana passada el conseller Martí March i els sindicats STEI, ANPE i FE-CCOO varen signar l'acord per a la recuperació dels sexennis i el pagament de la paga extra de 2012 en el marc de la Mesa Sectorial d'Educació. Aquest és un dels punts que formen part de la mesa reivindicativa que motivà la convocatòria de vaga indefinida el setembre de 2013 i per això els Docents denuncien que el Govern els ha exclòs de la negociació.

La nova jornada de vaga és la culminació, de fet, d'un seguit de desavinences entre l'Assemblea de Docents i el conseller d'Educació d'ençà que el nou Executiu d'esquerres es va constituir. Els Docents s'oposen a l' acord marc que permeté que STEI i FE-CCOO, companys de viatge de l'Assemblea els dos cursos anteriors, desconvocassin l'aturada i signassin la pau amb Educació després d'anys de confrontació permanent. La insatisfacció dels Docents amb el  Pressupost d'Educació per a 2016 ha estat també determinant per arribar a aquest escenari.

L'assemblea general ha tingut representació d'una seixantena de centres i la proposta de fer una nova jornada d'aturada el proper 15 de desembre s'ha aprovat per unanimitat. Els Docents ja aprovaren en l' assemblea anterior mobilitzar-se aquest mes de desembre, unes accions que s'han fixat aquest dimecres i de la qual l'Assemblea donarà els detalls aquest dijous en roda de premsa.