Els docents de les Illes decideixen si continuen o no amb la vaga indefinida

Les votacions han començat a primera hora del dematí. Més de 100 centres posen urnes entre aquest dimecres i aquest dijous

Les votacions per decidir si els docents de Balears continuen o no amb la vaga indefinida que van convocar el 16 de setembre de 2013 ja han començat. Més de 100 centres posaran urnes perquè els docents puguin contestar a la pregunta: 'Consideres que s'ha de desconvocar la vaga indefinida del 16 de setembre de 2013?'. Les votacions s'estendran fins aquest dijous 11.

L'Assemblea de Docents proposa una sèrie de motius que impulsarien tant a mantenir com desconvocar la vaga. Entre aquells arguments que aposten per seguir fent vaga després de dos anys i mig, destaquen que la protesta " s'ha demostrat que és una eina útil" i que amb la darrera mesura presa es va "aconseguir el compromís del Govern de dedicar un 30% de millores pressupostàries futures". A més, l'Assemblea remarca la importància de la " cohesió" de la comunitat educativa i la necessitat de seguir lluitant "per les reivindicacions no assolides, com ara la derogació de la LOMQE".

D'altra banda, l'Assemblea de Docents recorda que "no sembla tenir sentit continuar convocant una vaga que, aparentment,  no hi ha intenció de dur a la pràctica". També recalquen el canvi de context polític d'aquests darrers mesos, com a conseqüència del canvi de legislatura - la Conselleria d'Educació i els docents han apropat postures amb el problema de massificació a les aules, per exemple-. Tot i així, segueixen amb la mirada posada a les polítiques que es duguin a terme. L'últim exemple clar és la cautela de la comunitat educativa envers la proposta del Decret de llengües del Govern de Francina Armengol. Ara bé, l'Assemblea explica que la vaga " no és l'única via de lluita" i que "n'hi ha d'altres que poden ser igual d'efectives".

La decisió de dur a terme aquesta votació es va acordar a la passada assemblea del 14 de desembre. Dia 11 es disposaran urnes a l'IES Juníper Serra, de Son Cladera, per aquells docents que no puguin votar als seus centres.

El + vist

El + comentat