Concentració en suport del professor denunciat per assetjament a Inca

Alumnes, pares i amics en demanen la readmissió

Devers 150 persones s'han concentrat aquest dimecres horabaixa davant l'Ajuntament d'Inca per mostrar el seu suport al professor apartat de la feina a causa de diverses denúncies d'assetjament verbal per part d'alumnes i una per agressió a la directora del seu centre, la Salle. Alumnes, exalumnes, pares, amics i algun familiar del docent eren a l'acte, convocat a través de Facebook i amb el permís pertinent de Delegació del Govern.

Un grup de joves han llegit un manifest que incorporava alguns dels missatges de suport més destacats, recollits del mur de Facebook. Han culpat de la situació un complot de la directora del centre i el fet que el professor va rebre l'alta mèdica i per tant va haver de tornar a la feina tot i mostrar un quadre depressiu.

Els fets es remunten a principis de mes, quan el docent va ser detingut per la Guàrdia Civil arran de la denúncia de la directora, que l'acusà d'una presumpta agressió dins el seu despatx mentre discutien sobre la denúncia per suposat assetjament verbal per part d'una alumna. El professor va ser citat a declarar als jutjats d'Inca i ara està acusat de "tortura psicològica" per part del fiscal, segons han confirmat fonts properes.

Oh capità el meu capità!

Un dels amics del docent ha acusat el centre de no tenir "la mínima caritat cristiana" i d'inventar acusacions per fer-lo fora. "Avui els professors feim feina amb dinamita. Hi havia un interès per reincorporar-lo tot i que no estigués recuperat", ha dit. Els alumnes l'han presentat com un mestre culte, apassionat i proper. De fet, utilitzen el vers "Oh capità, el meu capità!", fet famós arran de la pel·lícula 'El club dels poetes morts', per visualitzar un paral·lelisme entre el professor protagonista i el de la Salle. 

Els alumnes han demanat als altres professors del centre que "rompin el silenci" i mostrin el seu suport en públic al docent. Els concentrats han cridat proclames demanant-ne la readmissió i la dimissió de la directora. La concentració ha durat més d'una hora.

 

 

Més continguts de

El + vist

El + comentat