El nombre d'usuaris del transport públic a l'Estat augmenta al setembre un 2,9% respecte del 2013

El percentatge de ciutadans que agafen el metro creix un 4,3% en el mateix període i el dels que opten per l'autobús, un 2,4%

El nombre d'usuaris del transport públic a l'Estat espanyol va ser de 373,7 milions al setembre, la qual cosa equival a un 2,9% més que el mateix mes de l'any anterior. Això es desprèn d'un informe fet públic aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en el qual es detalla que, en el mateix període, el transport públic urbà va augmentar un 3,1% i l'interurbà, un 4,1%. Dins d'aquest darrer, el transport en ferrocarril és el que més creix (9,3%).

El document destaca, entre altres dades, que el percentatge de ciutadans de l'Estat que agafen el metro va créixer aquest setembre –respecte de l'anterior– un 4,3%, mentre que els que opten per l'autobús l'autobús va pujar un 2,4%. De fet, la utilització del metro va créixer a totes les comunitats i la de l'autobús va ser més alta també pertot arreu d'Astúries, on va caure un 2,2%. Les comunitats on l'ús de l'autobús va augmentar més significativament són el País Basc i el País Valencià, amb un 5,4% i un 5% d'increment respectivament. Pel que fa a les Illes Balears, la pujada va ser del 4,7%.

Més continguts de