Reobren l'autopista de Llevant cap a Palma a l'alçada del Molinar

Dilluns s'obrirà al trànsit en sentit cap a l'aeroport

El departament de Carreteres del Consell de Mallorca ha reobert aquest dissabte al trànsit l'autopista de Llevant en sentit cap a Palma a l'altura de les obres del nou enllaç cap al Molinar, suprimint el desviament lateral que va començar en aquesta zona l'octubre passat.

Dilluns que ve deixarà d'utilitzar-se també el desviament lateral en direcció cap a l'aeroport, ha informat la institució insular en un comunicat.

La finalització de les obres permetrà posar punt final als desviaments del trànsit pels laterals de la nova rotonda elevada, que es van haver de fer per poder acabar les obres del nou accés al Molinar.

El restabliment del trànsit per l'autopista s'està realitzant en dues fases: des d'avui a les 8 del matí en direcció a Palma, i en un segon moment a partir de dilluns en sentit cap a l'aeroport.

Aquesta setmana s'ha asfaltat el tram d'autopista afectat per les obres per poder obrir-lo al trànsit dins dels terminis previstos pels enginyers de Carreteres.

De moment, el trànsit es restablirà únicament a l'autopista i la previsió és que, a principis de març, s'obri el nou enllaç que connectarà la via ràpida amb el Molinar, una reivindicació històrica dels veïns d'aquesta zona costanera de Palma.

Els desviaments del trànsit pels laterals, que van començar el 28 d'octubre, han permès executar l'ampliació de llit del torrent Gros, de 8,5 a 35 metres, exigida per la Direcció General de Recursos Hídrics, amb dues estructures de 42 metres de longitud i 15 metres d'amplada.

També s'ha construït una galeria de serveis de 3 metres d'ample per 3 d'altura que travessa, per sota, l'ample de l'autopista per garantir els serveis d'Emaya.

A més s'han instal·lat dues estructures corbes per a completar la rotonda elevada de l'enllaç de 42 metres de longitud i 15 d'amplada.

Tant en el tram d'autopista on s'ha ampliat el llit del torrent com les estructures elevades de la rotonda, es van fer recentment amb èxit les proves de càrrega necessàries abans de permetre el pas de vehicles.

Més continguts de

El + vist

El + comentat