ARA DIUEN QUE...

Marga Durán no va recriminar a Costa que digués “capo” a Rodríguez

La consellera Núria Riera no vol entrar en polèmiques per la religió a classe

- La presidenta del Parlament, Marga Durán, no va recriminar a la diputada socialista Pilar Costa que es referís al president de la Junta Territorial del PP de Palma, José María Rodríguez, com "el 'capo' de Palma", en el ple del 17 de febrer. La presidenta de la cambra balear deixà passar l'acusació, a diferència del que va fer la vicepresidenta del Congrés, Celia Villalobos, amb el diputat d'ICV, Joan Coscubiela, que també va emprar la paraula 'capo' per referir-se a Mariano Rajoy en el debat sobre política general de l'Estat. Villalobos va demanar al diputat que empràs altres paraules. Aquest dimecres els socialistes apuntaven que si Durán, candidata del PP de Palma, no va corregir Costa devia ser per alguna cosa.

- La posició contrària d'alguns diputats i senadors populars a la reforma de la Llei de l'avortament que impulsa el PP pot acabar provocant una fuita de vots limitada al partit de José Ramón Bauzá. La senadora mallorquina Gari Durán és una de les qui està en contra de la reforma i demana poder votar en consciència. El PP balear, en canvi, li ha advertit que hi ha una disciplina de partit i que representa unes sigles. L'advertència ja ha provocat la reacció de grups antiavortistes com Derecho a Vivir, que han acusat el PP balear de "pràctiques mafioses" per "amenaçar de sancionar" Durán.

- Un altre candidat del PP balear que s'apunta a la moda de fer públic un número de telèfon perquè els ciutadans li enviïn missatges via WhatsApp. Igual com ha fet el futur candidat autonòmic, José Ramón Bauzá, la futura candidata insular per Mallorca, Maria Salom, o la candidata a Palma, Marga Durán, el cap de cartell a Calvià, José Manuel Ruiz, també ha facilitat un número de telèfon (664 233 241) i els seus perfils de Facebook i Twitter perquè li enviïn missatges, però ha fet una passa més i s'ha oferit a visitar al seu domicili els veïns del municipi que li ho demanin.

- Coneixent la polèmica generada pel nou currículum de religió per a Primària i ESO en el marc de la LOMQE, la consellera d'Educació, Núria Riera, ha mesurat aquest dimecres al mil·límetre les seves paraules després de rebre la visita del bisbe Xavier Salinas. En acabar l'encontre, Riera ha afirmat que "el Govern considera important poder oferir religió", si bé també ha fet referència que el desplegament forma part dels currículums estatals, que, ha assegurat, s'han d'adaptar "a la realitat balear", sense concretar en cap moment el significat de les seves paraules. Riera ha dit que Educació vol oferir als centres les màximes "possibilitats de fer totes les assignatures".

El + vist

El + comentat