Educació
Balears 23/05/2013

El nou rector de la UIB es proposa "bastir ponts" amb Bauzá

Llorenç Huguet defensa un acostament de la universitat amb el Govern balear, per negociar amb força el nou sistema de finançament i el deute de l'executiu

Ander Zurimendi
1 min
Huguet recupera el rectorat de la UIB 10 anys després

PalmaEl rector electe, Llorenç Huguet, ha anunciat aquest matí que el seu objectiu principal és millorar el finançament de la UIB. I per aconseguir-ho, es proposa "bastir ponts" amb el Consolat de Mar.

De fet, Huguet ha reconegut que ahir rebé la felicitació del president Bauzá. I ha anunciat que es veuran les cares d'aquí poc. No debades, Huguet serà investit rector el proper mes de juny, després que el Govern ratifiqui la seva elecció. I immediatament s'asseurà amb Bauzá i els conselleres d'Economia i Educació, dels quals ha de forçar un nou sistema de finançament.

Amés a més, i tal com publica avui aquest diari, Huguet plantejarà a l'executiu un "calendari de pagaments" del deute que la comunitat ha contret amb la UIB, i que actualment s'eleva a una quantitat d'entre els 23 i els 24 milions d'euros. Un altre punt de batalla serà la llengua catalana, de la qual Huguet s'ha manifestat acèrrim defensor. "No només la defens per un mandat estatutari, sinó per convicció personal".

stats