Una pujada de temperatures farà que el cap de setmana sigui molt primaveral

Aquest migdia l'ambient ja serà una mica més càlid i demà i diumenge molts termòmetres superaran els 20 graus

Encetam el dia amb molts més niguls prims dels previstos. La borrasca que ahir encara deixava ruixats al sud continua llançant bandes de niguls des de la Mediterrània, que fan que aquest matí el cel estigui emblanquinat, especialment a la costa i al prelitoral. Amb el pas de les hores, aquests niguls tendiran a anar esvaint-se, però al País Valencià i a les Balears podrien persistir bona part del dia sense deixar pluja.

L'ambient fred d'aquest matí deixarà pas a un migdia una mica més càlid que ahir; probablement aquests niguls frenaran una mica la pujada dels termòmetres, però en conjunt avui hi haurà un o dos graus més que ahir a l'hora de dinar. La pujada dels termòmetres s'acabarà de confirmar demà i diumenge. Durant el cap de setmana les temperatures ja superaran els 20 graus a molts indrets i els matins també seran una mica menys freds. En general demà i diumenge seran dies amb sol arreu, només alguns niguls prims enterboliran el cel al Pirineu a estones.

Del cap de setmana també cal destacar la tramuntana que bufarà a l'Alt Empordà, a la Catalunya del Nord i als cims del vessant nord del Pirineu. No serà forta, però es deixarà sentir sobretot demà horabaixa i diumenge al matí. La setmana que ve començarà sense grans novetats, però és possible que a partir de dijous hi hagi canvis que comportin encara un retorn a l'ambient d'hivern, i algunes pluges i nevades. Caldrà seguir-ho.

A www.arabalears.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.