Barceló: "Amb aquesta reducció de diputats sempre guanyaria el PP"

El líder de MÉS entén que la seva posició no és popular, però creu que l'estalvi econòmic es pot aconseguir amb altres mesures

El líder de MÉS, Biel Barceló, ha assegurat avui que amb la reducció de diputats que planteja el Govern "sempre guanyaria el PP".

"Som conscients que dir que no a la reducció de diputats no és popular", ha subratllat Barceló, per qui el projecte de modificació de la Llei electoral presentat avui reobre innecessàriament el debat sobre l'equilibri de representativitat de les Illes a la cambra autonòmica.

El dirigent ecosobiranista, que s'ha queixat que hagi estat el poder executiu i no el grup parlamentari del PP el que ha plantejat la iniciativa, ha anunciat que MÉS aprofitarà el debat per tornar a proposar que es rebaixi del 5 al 3%, o fins i tot se suprimeixi, el mínim de vots necessaris per accedir al Parlament.

"Deim no a reduir la representativitat i a reduir la pluralitat", ha recalcat Barceló, que ha fet èmfasi que l'únic propòsit del PP és intentar perpetuar-se en el Govern amb l'excusa d'un estalvi que podria aconseguir amb altres mesures.