Publicitat
Publicitat

Arriba l'època de l'obra de teatre de més èxit: els Pastorets

Cada Nadal una cinquantena de grups teatrals la representen 260 vegades

260 representacions, 54 grups teatrals i 60.000 espectadors cada any. Aquestes són les xifres de l’obra més exitosa de la història del teatre català amateur: els Pastorets. Cada Nadal, els grups de teatre amateur d’arreu de Catalunya reescriuen el text amb actualitzacions i hi afegeixen acudits o referències a notícies o personatges reconeguts.

L’obra nadalenca és l’oportunitat per a molts actors aficionats de posar-se a prova, cada any, amb un personatge diferent. Al Grup Jove Calassanç Teatre, al barri del Guinardó, hi participen una seixantena de joves. Alguns actuen als Pastorets cada any des de fa gairebé una dècada. Enguany representaran l’obra els dies 26, 27 i 28 de desembre.

Origen dels Pastorets

Els primers textos d’aquesta obra que explica el naixement de Jesús daten del segle XVIII i les primeres representacions es feien dins les esglésies, després de la missa del Gall. Les versions cada vegada més profanes van treure l’obra dels rituals religiosos però alhora la van popularitzar i van fer que perduri en el temps.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de